V gastro pasáži v Dlouhé ulici v centru Prahy přibyl před pár týdny nový podnik. Zona Bistro se zaměřuje na mezinárodní street food, přičemž inspiraci pro své menu nachází v Itálii, Francii i Mexiku. Dát si tu tak lze třeba focacciu nebo bagetu, ale taky nachos.
Gurmet Pasáž v Dlouhé ulici už nějaký ten pátek obývá například řeznictví Naše maso, bistro Sistres nebo Cukrář Skála, teď do výčtu zdejších podniků přibyl jeden nováček – Zona Bistro. Otevřeno bylo původně už v březnu, majitelé ho ale kvůli nouzovému stavu museli zase velmi rychle zavřít, na opening party tak došlo až koncem června. Interiér nového podniku zaujme svou jednoduchostí a čistotou, jež jsou vlastní i logu, které pro Zona Bistro navrhl polský umělec Igor Dobrowolski, jehož zastupuje Maddox Gallery v Londýně. Pozornost i při pouhém procházení kolem přitáhne neonový anděl umístěný na stěně, jenž má evokovat svobodu, s níž lidé vyrážejí na cesty. A právě na cestách našli majitelé bistra inspiraci pro menu, které sestavili tak, aby uspokojilo poptávku v čase snídaně, nabídlo možnost rychlého oběda a dokázalo dát hostům dobrý základ před návštěvou blízkých barů.
Základ nabídky je postavený na obložených focacciách a bagetách. Čerstvou focacciu z vláčného těsta si lze dát například s rostbífem a zkaramelizovanou cibulí nebo třeba s mortadellou a gorgonzolovou pomazánkou s pistáciemi. Vegetariánům je určena v kombinaci se sýrem halloumi a grilovanými červenými paprikami, veganům s guacamole a pečeným lilkem. Téměř půlmetrové bagety Zona Bistro bere z pekárny Le Caveau a obkládá je například parmskou šunkou a mozzarellou, salámem ventricina, jehož pikantnost je podtržena papričkami jalapeños, nebo taky žampiony portobello či pomazánkou z červených fazolí. V menu našly své místo ale i nachos zapečené s čedarem a podávané s fazolovým dipem. Nabídku doplňuje ještě prkénko italských uzenin a salát. Mezi nápoji hosté najdou italská vína včetně prosecca a Aperol Spritz, ale taky české pivo – volba padla na to z Pivovaru Kamenice nad Lipou.
Zdroj: https://www.atbars.com/2020/08/01/zona-bistro-nabizi-focacciu-bagetu-i-nachos/
Categories: Bistro Sisters, Cukrář Skála