Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Pražská restaurace Bruxx je proslulá především čerstvými slávkami, ale na menu najdete i jiné mořské plody. Sous-chef Oldřich Matoušek se s námi podělil o recept na přípravu čerstvých kalamár. Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána!

SUROVINY (4 PORCE)

  • čerstvé kalamáry 800 g
  • pórek 300 g
  • česnek 50 g
  • zeleninový vývar 300 ml
  • máslo 100 g
  • pomeranč 1 ks
  • čerstvé chilli papričky 20 g

POSTUP

1.) Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout.

2.) Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence.

3.) Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína Chablis.

Restaurace Bruxx: Malá Belgie ve velké Praze

Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur.

Bruxx, Náměstí míru 9, Praha 2 – Vinohrady

Odkaz: https://fresh.iprima.cz/recepty/kalamary-s-pomerancovym-maslem-a-chilli-z-restaurace-bruxx

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.