Slávky Bruxx

Slávky Bruxx

Slávky Bruxx

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma.

Ingredience:

Porce pro 2 osoby:
1 kg čerstvých slávek
50 g karotky
30 g uzené slaniny
30 g másla
150 ml pšeničného piva (Hoegaarden White)
100 ml crème fraîche
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce belgické či dijonské hořčice
1 polévková lžíce petrželové natě
2 ks stroužky česneku
1 ks velká banánová šalotka
1 ks loupané masové rajče
černý pepř (zatočit 3x mlýnkem)
sůl

Postup:

  1. Slávky několikrát vyperte ve studené vodě a odtrhněte případné fousky. Čisté slávky uložte do lednice.
  2. V hrnci si rozpalte olivový olej, přidejte nakrájenou šalotku, slaninu, česnek, karotku nakrájenou na tenká kolečka, špetku soli a černý pepř. Přibližně 2 minuty orestujte, zalijte pivem, přidejte slávky, přikryjte poklicí a zprudka zavařte.
  3. Po 4 minutách slávky promíchejte, přidejte nakrájené loupané rajče, crème fraîche, hořčici, máslo a nasekanou petrželovou nať. Vařte ještě další 3 minuty, promíchejte a můžete podávat

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme čerstvě rozpečenou bagetu nebo smažené bramborové hranolky s majonézou.

Poznámka:

Recept k článku: Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Odkaz: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/slavky-bruxx/

This site is registered on wpml.org as a development site.