
Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma.
Ingredience:
| Porce pro 2 osoby: | |
| 1 kg | čerstvých slávek |
| 50 g | karotky |
| 30 g | uzené slaniny |
| 30 g | másla |
| 150 ml | pšeničného piva (Hoegaarden White) |
| 100 ml | crème fraîche |
| 4 polévkové lžíce | olivového oleje |
| 1 polévková lžíce | belgické či dijonské hořčice |
| 1 polévková lžíce | petrželové natě |
| 2 ks | stroužky česneku |
| 1 ks | velká banánová šalotka |
| 1 ks | loupané masové rajče |
| černý pepř (zatočit 3x mlýnkem) | |
| sůl |
Postup:
Doporučení:
Jako přílohu doporučujeme čerstvě rozpečenou bagetu nebo smažené bramborové hranolky s majonézou.
Poznámka:
Recept k článku: Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp
Odkaz: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/slavky-bruxx/
Categories: Bruxx