Co jiného začít dělat během konce září, obzvláště, když má extrémně pršet, než jíst dobré jídlo. Druhý ročník food festivalu Prague mussel week se bude konat 21. až 27. září a v desítkách pražských restaurací budou speciální mušlová menu.
Speciální menu, jejichž hlavní ingrediencí jsou holandské slávky, ovšem letos nabídnou i gastro podniky mimo Prahu, například karlovarský Grandhotel Pupp. „Z pražských restaurací se do festivalu zapojí mušlové špičky jako Les Moules, Bruxx či Blue Fjord. Slávky bude možné ochutnat také v deseti provozovnách Perfect Canteen. Nově se mezi partnery festivalu zařadila značka Bohemia Sekt, na zájemce tak ve vybraných restauracích čeká speciální menu doplněné o tuzemské nejoblíbenější šumivé víno,“ prozrazuje Jan Škoda z HOPI HOLDING, jež festival pořádá.Ti, kdo upřednostňují domácí přípravu jídel, na webu festivalu najdou exkluzivní recepty od šéfkuchařů zapojených podniků. Vyzkoušet tak mohou gastroporna třeba podle Tomáše Malíška z Les Moules či Zdeňka Křížka a Karla Kaše, mentorů soutěže KU Young Chef.
Na webu praguemusselweek.cz navíc můžete získat voucher na 1+1 na porci slávkových delikates zdarma. Voucher si lze na stránkách akce vygenerovat již od 1. září.
Categories: Bruxx