Lutyšské koule
Sous chef Bruxx – Oldřich Matoušek
Ingedience:
- 400 g telecí plece
- 200 g vepřová plec
- 200 g Cibule
- 100 g oleje
- 200 g černého piva
- 100 g povidel
- 200 g masové šťávy
- 20 g tymiánu
- 100 g vinného červeného octa
- 100 g hnědého cukru
- sůl, pepř
- plocholistá petržel
Postup
- Na oleji orestujeme do hněda nakrájenou cibuli, přidáme hnědý cukr, restujeme. Po chvíli zalijeme pivem, přidáme vinný oce, masovou šťávu, povidla a koření a vše mírně vaříme asi 30 minut, Nakonec procedíme přes jemný cedník
- Maso umeleme na mlýnku, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme.
- Vytvarujeme koule každou na přibližně na 75 g váhy, dáme na vymaštěný plech a upečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů
- Upečené koule dáme do hotové omáčky a necháme odstát
- Jako přílohu podáváme domácí hranolky a římský salát smíchaný s majonézou.
Odkaz: https://zena.aktualne.cz/recepty/jehneci-kotletky-karbanatky-vydatne-obedy-ktere-radi-zopakuj/r~9344d084f9a611eaa7deac1f6b220ee8/v~sl:8463540ce6d7ee886c26819b346ec031/
Categories: Bruxx