Lutyšské koule s hranolky a římským salátem

Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete

Lutyšské koule

Sous chef  Bruxx – Oldřich Matoušek

Ingedience:

  • 400 g telecí plece
  • 200 g vepřová plec
  • 200 g Cibule
  • 100 g oleje
  • 200 g černého piva
  • 100 g povidel
  • 200 g masové šťávy
  • 20 g tymiánu
  • 100 g vinného červeného octa
  • 100 g hnědého cukru
  • sůl, pepř
  • plocholistá petržel

Postup

  1. Na oleji orestujeme do hněda nakrájenou cibuli, přidáme hnědý cukr, restujeme. Po chvíli zalijeme pivem, přidáme vinný oce, masovou šťávu, povidla a koření a vše mírně vaříme asi 30 minut, Nakonec procedíme přes jemný cedník
  2. Maso umeleme na mlýnku, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme.
  3. Vytvarujeme koule každou na přibližně na 75 g váhy, dáme na vymaštěný plech a upečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů
  4. Upečené koule dáme do hotové omáčky a necháme odstát
  5. Jako přílohu podáváme domácí hranolky a římský salát smíchaný s majonézou.

Odkaz: https://zena.aktualne.cz/recepty/jehneci-kotletky-karbanatky-vydatne-obedy-ktere-radi-zopakuj/r~9344d084f9a611eaa7deac1f6b220ee8/v~sl:8463540ce6d7ee886c26819b346ec031/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.