Tohle jídlo má šmrnc a oplývá dokonalou souhrou chutí. Asijské kuchyně se nemusíte bát, příprava je bleskurychlá, stačí pár surovin a pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta zvládnete i tuhle lahůdku, kterou najdete na menu pražské restaurace Sia, která si už dávno získala srdce všech milovníků asijských chutí.
SUROVINY (4 PORCE)
- celé neloupané krevety velikost 16/20 24 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- bramborový škrob na obalení krevet
- olej na smažení
- čerstvý zázvor, najemno nakrájený 40 g
- česnek, najemno nakrájený 25 g
- jarní cibulka, najemno nakrájená 2 ks
OMÁČKA:
- kuřecí vývar 30 ml
- černý čínský ocet 30 ml
- světlá sójová omáčka 100 ml
DOKONČENÍ:
- sezamový olej
- sůl
- cukr
- smažená cibulka 4 lžíc
- limeta
POSTUP
- Celé krevety očistěte – krevety neloupejte, pouze nastřihněte hřbetní část a vyndejte střívko. Dále ostříhejte z krevet nohy a ostrou špičku krunýře na hlavě. Jinak krevety nechte v krunýři. Omyjte je a vysušte na utěrce.
- Očištěné krevety ochuťte pepřem a lehce obalte v solamylu. Ve woku ve vysoké vrstvě oleje krevety dvakrát po sobě usmažte. Poprvé tak, aby se jen zatáhly a vykapané je znova ponořte do horkého oleje a nechte dosmažit do křupava.
- Před podáváním ve woku orestujte česnek a zázvor, přidejte osmažené krevety a jarní cibulku. Vše krátce prohoďte a zalijte částí omáčky, ve které krevety prohoďte a omáčku svařte, aby zhoustla a obalila krevety. Ke konci přidejte pár kapek sezamového oleje, špetku soli a cukru a smaženou cibulku.
- Na talíři krevety pokapejte čerstvou limetou a podávejte se zbytkem omáčky k namáčení.
Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Odkaz: https://fresh.iprima.cz/recepty/restovane-krevety-po-sanghajsku-z-restaurace-sia
Categories: Sia restaurant