Brambory

V archivu Brambory najdete inspirativní články o bramborách v moderní gastronomii, recenze restaurací, trendy v přípravě pokrmů a tipy na využití lokálních surovin. Prozkoumejte, jak brambory ovlivňují českou i světovou kuchyni a objevte nové kulinářské zážitky v síti Together restaurants.

Brambory na Pankráci 2024 – Praha

jídlo z brambor

Jak chutnají vdolky z brambor, a navíc naslano? Odpověď zjistíte v podniku Brambory na Pankráci. Někdo má rád vdolky, jiný zase… Každý si jistě doplní, ale zpátky ke vdolkům. Většina z nás si je představí jako smažené kynuté pečivo s marmeládou a hromadou nadýchané šlehačky na povrchu. Jenže vdolky se dají jíst i naslano. Nevěříte? Brambory na Pankráci 2024 – Praha

Vedle padesátky sportů Olympijský festival nabídl take kvalitní gastronomii

street food

  Olympijské hry 2024 skončily a s nimi také Olympijský festival v Mostě, který ukázal, že i na velkých sportovních událostech se dá stravovat zdravě a kvalitně. Olympijský festival Během sedmnácti dní navštívilo Olympijský festival u jezera Most. Téměř sedmdesát tisíc diváků, kteří měli možnost přivítat české olympioniky a vyzkoušet si na padesát různých sportovních Vedle padesátky sportů Olympijský festival nabídl take kvalitní gastronomii

VE VINOHRADSKÉM PARLAMENTU ZAČÍNÁ JAHODOVÝ MINIFESTIVAL 2024 – PRAHA

jahodové knedlíky

Jahody jsou oblíbeným letním ovocem a čím nepohrdne snad nikdo, jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou machři ve Vinohradském Parlamentu. Přijďte ochutnat makové knedlíky s jahodou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem či smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou a oslavte sladký příchod léta.   V termínu od 12. do 18. června se ve Vinohradském Parlamentu koná tradiční VE VINOHRADSKÉM PARLAMENTU ZAČÍNÁ JAHODOVÝ MINIFESTIVAL 2024 – PRAHA

Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno

lukáš Soukup s manažerem restaurace a tatarákem

V restauraci Brambory na pražské Pankráci přílohy nehrají jen druhé housle. Právě naopak. Bramboráky, lokše nebo langoše hosté často ocení víc než trhané maso, tatarák či roštěnou, s nimiž se podávají. Šéfkuchař Lukáš Soukup a manažer Jan Holeček museli zákazníky přesvědčit, že necílí jen na vegetariány. Díky cenově příznivým poledním menu i bramborovým degustacím si Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno

Kroketový minifestival osloví vegetariány i masožravce

pokrmy z brambor

11. 06. 2024 – PRAHA – Kulaté, šišaté nebo oválné – takové mohou být krokety. Mohou se lišit tvarem, ale i náplní. To, že krokety nemusí být jen přílohou k masu, ale plnohodnotné jídlo, vám dokáží v restauraci Brambory na Pankráci, kam můžete vyrazit ochutnat krokety plněné syrečky, trhaným hovězím masem, buvolí mozzarellou nebo cheddarem. Kroketový minifestival osloví vegetariány i masožravce

Chřestové rendez-vous v podnicích Together

chřestové chlebíčky

Špargl, asparagus, hromový kořen či vrabčí tráva. Všechny tyto názvy označují jednu rostlinu, a to chřest. Tato superpotravina a afrodiziakum v jednom by neměla na jaře ve vašem jídelníčku chybět. Pokud chcete vyzkoušet neotřelé chřestové kombinace, vyrazte do podniků gastroaliance Together. Ochutnat budete moct například chřestový mini mac s ragú z kalamár, tvarohové knedlíky s Chřestové rendez-vous v podnicích Together

Obří mexická restaurace? Bude to nejodvážnější podnik Together, říká Petřík

David Petřík

Na pražskou gastromapu přibude nový ambiciózní podnik pro čtyři sta hostů. „Řekli jsme si, že si ještě jednou vyhrneme rukávy,“ nastiňuje velké plány David Petřík z Together a vysvětluje, proč staví restaurace jako nízkonákladovou leteckou společnost. Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, Cukrář Skála, Brambory, Bistro Sisters, ale také silná cateringová síť, mimo jiné pro Pražský hrad. Skupina Together Obří mexická restaurace? Bude to nejodvážnější podnik Together, říká Petřík

Síla welcome drinku. Co dostane hosty hned u vchodu a zajistí úspěch akce?

Nanuk, edible stones, drink s lanýžovým popcornem nebo drink v sáčku na krevní plazmu. I tak může vypadat welcome drink. Jeho role se rapidně změnila a dnes rozhoduje o tom, zda bude akce úspěšná, či nikoli. Welcome drink toho dokáže hodně. Umí navodit příjemnou atmosféru, získat si účastníky a od začátku je vtáhnout rovnou do dění. Aktuální trendy ukazují, že se z něho Síla welcome drinku. Co dostane hosty hned u vchodu a zajistí úspěch akce?

Tyto bramboráky se vždy povedou: Trik je v typu brambor a tuku na smažení

bramboráky na talíři

Kdo by nemiloval bramboráky! Pokud chcete, abyste je servírovali vždy dokonalé a krásně křupavé, máme pro vás nejen recept, ale i pár osvědčených tipů. Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Přestože se bramborové placky dělají v různých podobách v mnoha světových kuchyních, ty české jsou specifické vůní česneku a majoránky. Pokud chcete vždy dosáhnout perfektního výsledku, vyzkoušejte Tyto bramboráky se vždy povedou: Trik je v typu brambor a tuku na smažení

Když má radost podobu slávek a hranolek. Bruxxu bude deset let

Kluci z Together

Pořád stejní šéfové, stále stejné recepty na nejprodávanější položky – a čím dál plnější stoly. Vinohradský podnik Bruxx vyrostl do gastronomické instituce a jeho dva klíčoví muži se ohlížejí za první desetiletkou, v níž se dostali až na čtyři tuny uvařených slávek za měsíc. Vánoce jako svátky klidu a míru? Ne tady. Tady jsou zasvěceny ruchu Když má radost podobu slávek a hranolek. Bruxxu bude deset let