Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má … Na jediné ceviche v Česku
Co si takhle vyrazit s dětmi za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy … Chobotnice, syrový mořský vlk i ovocné knedlíky – zahajte léto jako opravdoví gurmáni
Každý skvělý výlet musí být obohacen skvělým jídlem. My vám přinášíme ten nejlepší možný výběr, abychom vaše chuťové buňky poslali do ráje. Také bereme v potaz poměr ceny a kvality, abyste nemuseli sáhnout až na samotné dno vaší peněženky. Na prvním místě pro nás především to, aby vám chutnalo! Grosseto Výborná italská restaurace s vynikajícím jídlem a příjemným servisem. Pokud máte děti, určitě … Kam na kvalitní menu v Praze
BUBENEČ U rekonstruované Šlechtovy restaurace ve Stromovce by se v polovině června měl otevřít stánek s občerstvením a toalety. Památkově chráněná budova se opravuje od roku 2017, celá zahradní restaurace se otevře patrně až příštírok na jaře. O památku se bude starat městská firma Obecní dům, která nedávno vysoutěžila provozovatele restaurace. „Od poloviny června počítáme s umístěním prodejního stánku s občerstvením. Návštěvníkům budou … U Šlechtovky bude stánek
Spolu se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími restauratéry podepsal otevřený dopis vládě, ve kterém žádá o pomoc. Ačkoli jeho podniky patří mezi vyhlášená místa pražských gurmetů, jak sám přiznává, současná situace ohrožuje i je. Spolumajitel Together Restaurants (Bruxx nebo Sia) David Petřík mluvil v rozhovoru pro deník FORUM 24 o tom, co bude v následujících dnech a měsících rozhodující, ale i jak změní koronavirus … Majitel restaurací: Krach hrozí všem, šroubování mezd končí, propouštíme
Je jen málo odvětví, které epidemie koronaviru decimuje tak výrazně jako gastroprůmysl. České restaurace a hospody hlásí propad tržeb v průměru o 90 procent a obávají se o vlastní budoucnost, majitelé čelí likvidačním podmínkám. „Je to kolaps celého podnikání,“ říká jeden z majitelů gastronomické skupiny Together David Petřík. Restaurace jsou už přes týden nařízením vlády uzavřené a tato situace potrvá nejméně do 1. dubna. … Už nejde jen o úsporná opatření. Je to kolaps celého podnikání, tvrdí restauratéři
Jana Najbrtová pomáhá starším lidem dlouhodobě, nyní se snaží spolupracovat s nově vznikajícími organizacemi. Jednou z nich je SousedskaPomoc.cz, možností pomáhat je však mnohem více. Několik tipů, jakou pomoc lze využívat i nabídnout, najdete na konci článku. Pomáhat starším se rozhodla už ve dvanácti letech kvůli svojí babičce, která později onemocněla Alzheimerovou chorobou, a také kvůli tatínkovi. „Když jsem se narodila, bylo … Můžeme si pomáhat