Sia restaurant

Petřík: Gastronomie to ustojí. Bolet to ale bude hlavně vesnické podniky

David Petřík

„Gastronomie má jistou dávku elasticity se přizpůsobit a nevěřím, že by prošla velkou selekcí, i když hlavně vesnické podniky to budou mít přetěžké,“ říká spolumajitel sítě Together David Petřík. Covid jste se snažili porazit i projektem cloudové kuchyně Wewar. Jak se mu daří teď? Abych řekl pravdu, nejsme s projektem úplně spokojeni. Nedaří se nám Petřík: Gastronomie to ustojí. Bolet to ale bude hlavně vesnické podniky

Vydělají restaurace na nealkoholických nápojích? Víme přesně, kolik si za ně účtují

slečna, který pije nealkoholický nápoj

. NZdražování potravin si nejen při nákupech nelze nevšimnout. Jak jsou na tom nealkoholické nápoje v restauracích ve velkých českých městech? Server Podnikatel.cz provedl na základě zveřejněných nápojových lístků srovnání cen několika nealkoholických nápojů ve vybraných gastronomických podnicích napříč republikou. Jak jsme psali, například v restauraci U Šumavy plánovali zvednout ceny kvůli zdražení energií a cen dodavatelů, a to Vydělají restaurace na nealkoholických nápojích? Víme přesně, kolik si za ně účtují

Letní hodování

ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1qz150I3Du-E8pmzWGMEg2qHDlo70X5Gr/view

Kouzlo obyčejné brambory. V restauraci na Pankráci hraje prim v krásné gastronomii

kuchař Jiří Štift

Brambory Brambory patří mezi suroviny, které mnoho z nás bere za samozřejmé a nad jejich mnohostranností se nejspíš nepozastavujeme. Tak nějak přirozeně víme, že některé se hodí víc na hranolky, jiné na kaši a na vánoční bramborový salát. Zapomeňte ale na varný typ A, B a C, jejich druhů existuje na tisíce! A právě v restauraci Brambory, jak Kouzlo obyčejné brambory. V restauraci na Pankráci hraje prim v krásné gastronomii

Japonské nudle

článek v časopisu Apetit
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1m_ExvATCeme7__3TCNNs312mYRhp_9oL/view

Nejen český knedlík. Překvapivou díru na gastronomické scéně postupně zaplňují nové chutě

Na světě existuje málo tak oblíbených pokrmů, jako jsou plněné knedlíčky a taštičky všeho druhu. Vařené, napařované, smažené, pečené, s masem, vegetariánské, s omáčkou i jen tak. Jednoduše esence rychlého teplého občerstvení. To by bylo, aby takovou díru na jinak nasyceném českém gastronomickém trhu někdo nevyužil. Když se Newyorčanů zeptáte, kam v pozdních hodinách na dobré syté jídlo, často z nich kromě výčtu Nejen český knedlík. Překvapivou díru na gastronomické scéně postupně zaplňují nové chutě