Vinohradský Parlament

Dnešní rozvolnění je pro nás k ničemu, míní restaurace, divadla i autoškoly

Výdejové okénko Vinohradského parlamemtu

Česko v pondělí přešlo do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Změna přinesla drobné rozvolnění některých opatření například pro restaurace, divadla či autoškoly. Lidé pracující v těchto odvětvích se však shodují, že pro ně přechod na nižší stupeň prakticky žádnou změnu nepřinesl. Opatření by se měla výrazněji uvolnit až v třetím stupni. Čtvrtý stupeň v Česku platí díky tomu, že Dnešní rozvolnění je pro nás k ničemu, míní restaurace, divadla i autoškoly

I knedlík může být sexy

Ovocn knedlíky z restaurace Vinohradský parlament

V pražské restauraci Vinohradský parlament jsou specialisté na knedlíky. Servírují je tady v nejrůznějších variantách i kombinacích. Zatímco omáčky zvládám na jedničku, knedlíky jsem nikdy moc neuměla. U rodinných obědů totiž roli knedlíkové bohyně zastává babička a já mívám knedlíky od ní uložené v mrazáku. Když mi ale přišla pozvánku na „knedlíkový workshop“, vzplála ve mně touha udělat si I knedlík může být sexy

Chobotnice nebo syrový mořský vlk – zahajte léto jako opravdoví gurmáni

Sushi Sashimi v Sia restauraci

Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal Chobotnice nebo syrový mořský vlk – zahajte léto jako opravdoví gurmáni

Kvůli neustupující pandemii koronaviru zkusme využít domácí wellness

Bistro Sisters

Aktuální situace nedovoluje ani návštěvy fitness center, ani oblíbených restaurací či barů. A tak máte dvě možnosti – buď pověsit sport a dobrou gastronomii na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě a podporovat podniky, v nichž vám chutnalo. Nevzdávejte se proto věcí, které vás dělají šťastnými, jen proto, že je tu další vlna lockdownu. Sociální kontakt, pobyt na Kvůli neustupující pandemii koronaviru zkusme využít domácí wellness

Dva extrémy. Nejohroženější jsou hospody na vsi a v Praze

Výdejové okénko Vinohradského parlamemtu

Nejvíce na ráně jsou podle zástupců gastronomické scény podniky v Praze a hospody na venkově. Pokud se do konce roku nezmění režim, restaurační sektor letos ztratí na tržbách 60 až 70 miliard korun, tedy zhruba třetinu, odhadla společnost Nielsen. „Nejzasaženějším formátem je hospoda. Opravdu se obáváme, že krize zasáhne i sociální život na menších městech a v obcích. Dva extrémy. Nejohroženější jsou hospody na vsi a v Praze

Stáňu zaujalo

Vinohradsý parlament

Ve Vinohradském Parlamentu, pražské restauraci s vyhlášenými knedlíkovými specialitami, jsem se pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala učila vařit skvělé knedlíky. Zkuste špekové: Nakrájejte 20 rohlíků (na silná kolečka) a nechte je do druhého dne zaschnout. Na 150 g špeku, na kostičky, opečte 1 střední cibuli, na kostičky. Spolu s 50 g hrubmouky, špetkou muškátového oříšku, nasekanou hrstí petrželové Stáňu zaujalo

Česká klasika nebo varianta fast foodu. Jak se připravují knedlíky ve Vinohradském Parlamentu?

Tradičním pokrmem České kuchyně jsou knedlíky

Ani řízek a ani svíčková. Typickým českým jídlem jsou knedlíky plněné švestkami nebo borůvkami na sladko. A nejenom ty se staly základem jídelního lístku pražského Vinohradského Parlamentu. V restauraci poblíž náměstí Míru (reportáž ze zákulisí kuchyně vznikla ještě před uzavřením restaurací pozn. aut.) českou klasiku servírují jako přílohu k lososovi nebo ho plní jehněčím.  „Chceme, aby hosté viděli celý Česká klasika nebo varianta fast foodu. Jak se připravují knedlíky ve Vinohradském Parlamentu?

Kbelští podnikatelé

Marek Massl, manažer Foodway Cateringu

VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září Kbelští podnikatelé

Prosecco v krvi

Michal Šzěpínek - majitel Prosekárny

Zhruba před týdnem sedělo v nově otevřené Prosekárně na Petrském náměstí v Praze, kde dřevěné stoly ještě voní novotou, několik párů nad skleničkou italského šumivého vína. Teď smí podnik fungovat jen jako prodejna a z příkazu vlády s cílem omezit šíření koronaviru to tak zůstane prozatím do 3. listopadu. Majitel sítě pěti vinných barů a velkoobchodu s proseccem Michal Štěpánek ale Prosecco v krvi

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.