E15

Firmy dostanou rok na žádosti o pandemické náhrady. Ušlý zisk se nepočítá 1/6

Živnostníci a firmy budou moci žádat o odškodnění například za uzavřené provozovny celý rok místo dosavadních šesti měsíců. Náhrady nebudou mít strop, stát však vyrovná jen skutečnou škodu, nikoli ušlý zisk. Počítá s tím návrh pandemického zákona, na kterém se v Poslanecké sněmovně v prvním kole shodla vláda s opozicí. Norma má už od přespříštího týdne nahrazovat Firmy dostanou rok na žádosti o pandemické náhrady. Ušlý zisk se nepočítá 1/6

Gastronomie na pokraji sil. Jak si restaurace snaží udržet zákazníky i během koronakrize

Dvě porce za cenu jedné, týdenní menu na doma nebo krabičková dieta. To jsou cesty, kterými se vydávají pražští restauratéři při snaze překonat uzavírku svých podniků a dohnat alespoň část svých tržeb. Následující reportáž přestavuje pětici z nich. Tržby gastronomických zařízení se loni kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením podle analýzy společnosti Dotykačka propadly o 63 miliard korun Gastronomie na pokraji sil. Jak si restaurace snaží udržet zákazníky i během koronakrize

Technologie pomáhají gastronomii přežít

Technologie pomáhají k přežití v Gastru

Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno Technologie pomáhají gastronomii přežít

Zajděte si na slávky během Prague mussel week do vyhlášených podniků

Prague mussel week

Dobře a správně připravené slávky jsou jeden z vrcholů nekomplikované gastronomie. V klasickém receptu s bílým vínem je zvládne uvařit každý, ve trocchu složitějších receptech je lepší ochutnat je na osvědčených místech. A na to je ideální navštívit některé z vybraných restaurací během Prague mussel week. Co jiného začít dělat během konce září, obzvláště, když má extrémně pršet, než jíst dobré Zajděte si na slávky během Prague mussel week do vyhlášených podniků

Hospody to ustojí

Hospodští prostě umějí pracovat s minimem nákladů a dokážou si sáhnout na skutečné dno. Pokud nějaká krize, a řekněme očištění trhu, nastane, pak až za několik měsíců, tvrdí spoluvlastník gastroskupiny Together David Petřík.

Restaurace hlásí milionové ztráty. Bojují o přežití

Výdejní okénko restaurace, prodej s sebou z důvodu uzavření restaurace epidemie koronaviru

Příští dny a týdny budou velkým testem pro gastronomická zařízení. Oslovené restaurace hovoří v posledních dnech o propadu tržeb od sedmdesáti až do sta procent u těch, které zavřely. „Během víkendu jsme zaznamenali mezitýdenní pokles tržeb až o 84 procent ve více než třech tisícovkách gastronomických podniků, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastroprovozovny likvidační, i kdyby Restaurace hlásí milionové ztráty. Bojují o přežití

Gastronomický koncept Manifesto otevře. Zavedl přísná hygienická opatření

Gastronomický koncept Manifesto

Manifesto plánuje otevřít v Praze na Florenci v pátek a na Smíchově v sobotu. Zakladatel Manifesta Martin Barry nařídil zvláštní opatření k prevenci koronaviru již během příprav. „V minulých týdnech jsme upravili provozní protokol a proškolili personál. S ohledem na opatření jsme velmi pečlivě zvažovali všechny okolnosti a detaily oficiálních výroků členů vlády,“ uvedl Barry. Naší zásadou je zachovat klid a chovat se zodpovědně. Gastronomický koncept Manifesto otevře. Zavedl přísná hygienická opatření

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.