Miluji zahradničení a zahrada je můj palác, kde se rodí ty nejlepší nápady. Vedle okrasné zahrady, do níž jsem si chodil odpočinout a vyčistit si hlavu, jsem propadl pěstování zeleniny a s nadšením každý rok sleduji svou rostoucí úrodu. A protože jsem zastánce kreativní, lehké a barevné kuchyně, stejně to vypadá i na zahradě. Nespokojím se s běžnými odrůdami, a tak u mě najdete netradiční fialovou nebo žlutou mrkev nebo třeba černý kořen. Propadl jsem chuti domácí zeleniny, protože té se nic nevyrovná. A protože tou chutí chci nakazit i naše zákazníky, každý den ráno se na zahradě zastavím a něco natrhám, abych tak obohatil naši kuchyni v Bruxxu. Stejně to dělám s bylinkami. Ostříhám jedlé květy a bylinky a pak vyrazím na své vespě do okolí Lipence, kde rostou další divoké bylinky, a stříhám je po cestě. Člověk by neřekl, co všechno stojí za chutí, která se line z talíře. A všem radím, aby ze zeleniny nic nevyhazovali. Ze šlupek od brambor jsou třeba vynikající chipsy. Odkrojky z kořenové zeleniny sušíme a děláme z nich prach, kterým sypeme jídla – tím báječně zvýrazníme jejich chuť.
Sous-chef a duše belgické restaurace Bruxx v Praze, u jejíhož zrodu stál. Přestože ještě v 15 letech nevěděl, zda jít na střední školu, nebo se vyučit kuchařem, nakonec po dvouletém trápení v sobě našel kuchařský zápal v Hotelu InterContinental v Praze, kde byl na praxi. Ocenění ze soutěží na sebe nenechaly dlouho čekat a jeho sebevědomí rostlo. Své zkušenosti sbíral v michelinských restauracích na stážích v Německu a Belgii. V současné době má na starosti kompletní provoz Bruxxu. Od jídelních lístků přes festivaly, učení nových lidí až po celkovou kvalitu. Poznáte ho snadno – nosí u sebe notýsek s tužkou, kam si zapisuje své nápady na pokrmy, které jsou inspirovány jeho milovanou francouzskou a belgickou kuchyní. A každý měsíc mají v BruxxuOldovo okénko, kdy je po tři dny v nabídce speciálně upravené menu zaměřené na sezonní suroviny. Nejvíce ho těší pohled na zaplněnou restauraci.
Categories: Bruxx