Ve Vinohradském Parlamentu, pražské restauraci s vyhlášenými knedlíkovými specialitami, jsem se pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala učila vařit skvělé knedlíky.
Zkuste špekové:
Nakrájejte 20 rohlíků (na silná kolečka) a nechte je do druhého dne zaschnout. Na 150 g špeku, na kostičky, opečte 1 střední cibuli, na kostičky. Spolu s 50 g hrubmouky, špetkou muškátového oříšku, nasekanou hrstí petrželové nati a solí podle chuti je přidejte k rohlíkům a zalijte 500 ml polotučného mléka smíchanými se 3 žloutky, lehce promíchejte a nechte pár minut provlhnout. Ze 3 bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi. Mokrýma rukama vytvarujte 10 koulí a vařte je v parní troubě 15 minut. Jezte jako přílohu k dušeným a pečeným masům.
dkaz: Tištěné vydání Apetit, 11. 11. 2020, strana č. 68
Categories: Vinohradský Parlament