Bistro Sisters je ikonické bistro v centru Prahy, známé svými moderními chlebíčky a inovativním přístupem k tradiční české gastronomii. Najdete zde recenze, tipy a inspiraci pro gurmány, food blogery i milovníky kvalitních restaurací. Objevte trendy v gastronomii a autentické zážitky v srdci Prahy.
Sedmnáct osobností české gastronomie včetně Tomáše Karpíška z Ambiente nebo třeba šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Radka Kašpárka či Jana Punčocháře podepsalo Otevřený dopis provozovatelů restaurací a kaváren k dopadům nařízení proti koronaviru, v němž po vládě žádají záruky přímé finanční pomoci ze strany státu. Zároveň se všichni podepsaní stali zakládajícími členy Asociace restauratérů Apron, k níž se mohou přidat všichni majitelé restaurací, kaváren a barů z celé České republiky. „Upřímně věřím, … Za hospodské i zaměstnance se bude bít Apron
Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č. 240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je … Pohlreich, Karpíšek, Punčochář a spol. píšou Babišovi: Jsme ve vážném ohrožení
Příští dny a týdny budou velkým testem pro gastronomická zařízení. Oslovené restaurace hovoří v posledních dnech o propadu tržeb od sedmdesáti až do sta procent u těch, které zavřely. „Během víkendu jsme zaznamenali mezitýdenní pokles tržeb až o 84 procent ve více než třech tisícovkách gastronomických podniků, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastroprovozovny likvidační, i kdyby … Restaurace hlásí milionové ztráty. Bojují o přežití
Vařil v první čínské restauraci, která byla v Praze otevřena v době tuhého socialismu v roce 1958. Vařili zde kuchaři, kteří přijeli z Pekingu a české kolegy učili pokrmy takzvané Palácové kuchyně. Na jídlo sem chodily takové celebrity jako Karel Gott, Helena Vondráčková či Jan Werich. Šéfkuchař Vladimír Suchý tu vařil i po revoluci, pak se slavná restaurace stěhovala na nejrůznější … V kuchyni jsme ukrývali veksláky, když je naháněli policajti, vzpomíná kuchař z první ‚číny‘ ve Vodičkově
Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst? Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě … Ve čtvrtek si dejte nášup!
Desátý podnik v gastronomické síti Together zacílil na rohlíčkové speciality. Druhá pobočka bistra Sisters je, na rozdíl od své sestry v Dlouhé ulici, zaměřená na obložené rohlíky a jednohubky. Ve Spálené ulici číslo 16 se lze vrátit do doby, kdy studená česká kuchyně zažívala svou největší slávu. Moderní lahůdkářství si zakládá na poctivých salátech a domácích pomazánkách. Tvůrcem menu … Je libo rohlíček?
Why have you decided to expand the Sisters Bistro with another branch? Could you describe the concept of the new store? Because we believe that the Sisters brand can build the same position among our customers as our sweet-shop concept „Cukrář Skála“. Both projects are based on the same principles – we want to bring … Sisters Bistro: Czech Tradition with a Modern Touch