Bistro Sisters

Bistro Sisters je ikonické bistro v centru Prahy, známé svými moderními chlebíčky a inovativním přístupem k tradiční české gastronomii. Najdete zde recenze, tipy a inspiraci pro gurmány, food blogery i milovníky kvalitních restaurací. Objevte trendy v gastronomii a autentické zážitky v srdci Prahy.

Novinky

časopis foto s chlebíčky

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/73130387-94340db023f5cf17f6c2/

Týden designu, vzrušující poslech i retro rohlíčky. Podívejte se na výběr redakčních tipů

moderní obchod

Akce, místa a novinky, které by vám podle magazínu PročNe neměly uniknout. FESTIVAL Týden designu v Praze Šestý ročník festivalu Czech Design Week představí to nejlepší z českého skla, porcelánu, šperků, originálních hraček i papírenských potřeb, interiérového designu, ale také parfémů či kožených doplňků. Nebudou chybět ani tematické workshopy a přednášky. Czech Design Week, 12. až 15. 12. 2019, Kongresové centrum Praha APLIKACE Vzrušující Týden designu, vzrušující poslech i retro rohlíčky. Podívejte se na výběr redakčních tipů

FOOD & FITNESS

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/72749121-4ae23061821a10b5f892/

Vznikla pobočka „chlebíčkového“ bistra Sisters, zaměřená na rohlíčky

Vladimír Čech

Vznikla pobočka „chlebíčkového“ bistra Sisters, zaměřená na rohlíčky   Nedaleko pražské Národní třídy ve Spálené ulici 16 otevřeli majitelé gastronomické aliance Together David Petřík a Viktor Kaplan druhé bistro Sisters. Narozdíl od Dlouhé, kde prodávají chlebíčky severského typu, ve Spálené jsou k dostání domácí rohlíčky vycházející z tradičního paukertovského základu studené kuchyně. Sortiment sestává z vlašského salátu, klasických pomazánek a Vznikla pobočka „chlebíčkového“ bistra Sisters, zaměřená na rohlíčky

I chlebíčky jsou kuchařina

Vladimír Čech s chlebíčkem

Tradiční obložený chlebíček si lidé zamilovali za První republiky, kuchaři v Sisters ho pasovali na zážitek, který dokazuje, že se klasika dá pojmout jinak – aniž by ztratila tradiční formu a příchuť nejen české kuchyně. Jak se mění chlebíček i přístup k jídlu v pojetí Vládi Čecha?   Máte za sebou dlouhou praxi v restauracích i cateringu, proč jste se rozhodl I chlebíčky jsou kuchařina

Řeznictví Naše maso a bistro Sisters spojily síly. Do konce října nabízejí v pasáži Dlouhá chlebíček s tatarákem

kuchaři si podávají ruce

Franta a Vláďa, kamarádi z pasáže. Tak zní oficiální název akce, na které spolupracuje František Kšána, tvář řeznictví Naše maso spadající do gastronomické skupiny Ambiente, a Vladimír Čech z bistra Sisters, nejnovějšího podniku sítě Together. Do konce října bude v bistru Sisters k dostání speciální chlebíček – tatarský biftek na smažence.    Propojování pražské gastronomické scény    Po Nejsladší neděli a Tučném čtvrtku přichází Řeznictví Naše maso a bistro Sisters spojily síly. Do konce října nabízejí v pasáži Dlouhá chlebíček s tatarákem

...

zdobené chlebíčky

Nevím, zda jste to zaznamenali taky, ale poslední dva roky je mezi pražskými restauracemi určité pobláznění. Do nedávna jsme měli léta pouze jednu Michelinskou restauraci, teď tady ale máme, zdá se, Michelinskou horečku. Projevila se nejen u konceptů vyšší potravinářské ligy ale i u rychlo-konceptů. Chlebíčkové bistro „Sisters“ by mělo být radši přejmenované na „Nurses“.

3 tipy z gastra: dny plné chilli, večeře nad Prahou a Vinohradský Parlament v novém

asijské jídlo v mističkách

Máme pro vás tři novinky, které rozhodně stojí za zmínku. Chilli akce v restauraci Sia, oběd nebo večeře nad krásnou Prahou nebo návštěva v nově zrekonstruovaném Vinohradském Parlamentu. Tak jdeme na to! Habanero, Jalapeňo nebo 7 Pot Brain Strain v restauraci Sia Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a 3 tipy z gastra: dny plné chilli, večeře nad Prahou a Vinohradský Parlament v novém

Český chlebíček je fenomén, dávají si ho turisté i vegani. V Praze stojí i 74 korun

Obložený chlebíček vznikl na začátku 20. století v pražském lahůdkářství Jana Paukerta na Národní třídě. Ten vymyslel studenou svačinu na popud malíře Jana Skramlíka, a tak vznikl jeden z fenoménů české kuchyně. Chlebíčky, stejně jako nabídky pražských lahůdkářství a bister, se v průběhu let měnily a dnes kromě tradičních variant se salámem nebo vajíčkem existují Český chlebíček je fenomén, dávají si ho turisté i vegani. V Praze stojí i 74 korun

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.