Bruxx

...

Doufáme, že jste si o víkendu náležitě odpočinuli, protože v novém týdnu vás čeká zážitkový maraton. Naučíte se recyklovat, zažijete hvězdnou oscarovou noc, budeme vás lákat na motýly, proměníte se ve světlušky, a také poznáte všechny krásy Prahy. A pokud byste si náhodou v tomto článku nevybrali, podívejte se na vizitky 18 nově otevřených podniků. 1/ Kam na film

Belgický Bruxx a asijská Sia vaří společně – asijské slávky nabídnou od 11. do 17. dubna

kuchař v kuchyni

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18. Belgický Bruxx a asijská Sia vaří společně – asijské slávky nabídnou od 11. do 17. dubna

Festival jídla nabídne bistra i stánky na kolech i aktéry televizní soutěže MasterChef

losos s citrónem

Na Garden Food Festivalu v pražském Karlíně, který se koná od 4. do 6. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa. Festival bude zahájen ve čtvrtek ve 14:00 hodin. Na stáncích v areálu barokní budovy Invalidovny a přilehlém parku se představí špičkové restaurace, zajímavá bistra a nevšední koncepty ve Festival jídla nabídne bistra i stánky na kolech i aktéry televizní soutěže MasterChef

Asijské slávky v Bruxxu

servírování slávek na talíř

Redakce 29. 3. 2019 Máte rádi mušle i asijské chutě? Potom by vám neměla uniknout akce, kterou na polovinu dubna připravila brasserie Bruxx. Těšit se můžete na netradiční spojení belgické a asijské kuchyně, to vše pod dohledem asijských kuchařů z restaurace Sia. Restaurace Bruxx a Sia ze sítě Together vaří společně. Tentokrát do belgické restaurace zamířili Asijské slávky v Bruxxu

Michelin ukázal, že čeští kuchaři se více soustředí na svá ega, než na vaření, míní šéfkuchař

kuchař

Michelinskou hvězdu obhájily dvě pražské restaurace – La Degustation Boheme Burgeoise a Field. Pro koho je to zklamání? Proč hvězdu nedostala restaurace Paloma a nejsou šéfkuchaři až moc pohlceni sami sebou? Server Lidovky.cz se zeptal oceněných i neoceněných šéfkuchařů, co si o stavu české gastronomie a michelinském průvodci myslí. Jakub Černý, restaurant Alcron „Hvězdu jsme Michelin ukázal, že čeští kuchaři se více soustředí na svá ega, než na vaření, míní šéfkuchař

Nezapomínejte na Bruxx

jídlo na stole

Jak na každém rohu pražských ulic vyskakují nové restaurace, bistra a kavárny, mohlo by se zapomenout na stálici naší gastro scény, belgickou restauraci Bruxx. A to by byla škoda! Bruxx je příjemná restaurace na Náměstí Míru, která je jako jedna z mála zaměřená na belgickou gastronomii. Kromě jiného to znamená ohromující výběr belgických piv, která Nezapomínejte na Bruxx

Čechy do turistické vývařovny nedostanete, říkají restauratéři z Together Petřík a Kaplan

Viktor Kaplan a David Petřík

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters. „Zaplať pánbůh že skončila Čechy do turistické vývařovny nedostanete, říkají restauratéři z Together Petřík a Kaplan

Vinohradský Parlament – Contemporary Revival of Czech Cuisine

talíře s jídlem

Vinohradský Parlament is a modern Czech pub that always cooks honest and exclusively Czech cuisine. With respect for tradition and time-tested recipes, the cookery team, led by chef Jan Pipal, brings modern trends and original modifications. Beer is given the greatest possible care, so they use unique beer cooling technology, glass cooling and water-cooled tanks. All Vinohradský Parlament – Contemporary Revival of Czech Cuisine

Kam zajít v tomto týdnu 25. 2.–1. 3.

žena v kostýmu

Tento týden nás čeka tučný čtvrtek. Že vám to nic neříká? Tučný čtvrtek předchází Popeleční středě a je přípravou na poslední, nejbujařejší 3 dny masopustního veselí. Některé zdroje uvádějí, že právě Tučným čtvrtkem začíná Masopust. Na Tučný čtvrtek by se mělo co nejvíce jíst a pít, a proto se více než 30 restaurací rozhodlo, že v tento den budou nabízet Kam zajít v tomto týdnu 25. 2.–1. 3.

Na Tučný čtvrtek budou restaurace nabízet dvojité panáky a jídlo navíc

klobásy

Praha Do oslav tzv. Tučného čtvrtku, který bude za čtyři dni, se letos zapojí 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Kromě tučných masitých jídel budou dávat zdarma přídavky některých pokrmů, bezedné polévky, dvojité panáky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Letos se na podpoře oslav domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione Na Tučný čtvrtek budou restaurace nabízet dvojité panáky a jídlo navíc

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.