Bruxx

Tip: Krevety a kalamáry zaplaví Bruxx

krevety na talíři

Jedny jsou lepší vařené, druhé grilované nebo smažené. Řeč je o krevetách a kalamárech. A jestli jste si dosud mysleli, že si na čerstvých mořských plodech můžete skutečně pochutnat jen v přímořských letoviscích, pak v belgické restauraci Bruxx vás přesvědčí o opaku. Od 25. do 31. května se zde budou podávat například vařené krevety s Tip: Krevety a kalamáry zaplaví Bruxx

Krevety na loupačku s omáčkou Pico de gallo z restaurace Bruxx

čerstvá zelenina s krevetami a kalamáry

Sous chef belgické restaurace Bruxx na pražských Vinohradech Oldřich Matoušek se s námi podělil o jednoduchý recept na krevety s výbornou mexickou omáčkou. SUROVINY (4 PORCE) celé krevety i s hlavou 1 kg zeleninový vývar 2 litry PICO DE GALLO: rajčata 500 g červená cibule 200 g červená chilli paprička 50 g citronová šťáva 100 ml čerstvý koriandr 50 g sůl a Krevety na loupačku s omáčkou Pico de gallo z restaurace Bruxx

Krevety a kalamáry zaplaví Bruxx

Jedny jsou lepší vařené, druhé grilované nebo smažené. Řeč je o krevetách a kalamárech. A jestli jste si dosud mysleli, že si na čerstvých mořských plodech můžete skutečně pochutnat jen v přímořských letoviscích, pak v belgické restauraci Bruxx vás přesvědčí o opaku. Od 25. do 31. května se zde budou podávat například vařené krevety s Krevety a kalamáry zaplaví Bruxx

Kouzlo obyčejné brambory. V restauraci na Pankráci hraje prim v krásné gastronomii

kuchař Jiří Štift

Brambory Brambory patří mezi suroviny, které mnoho z nás bere za samozřejmé a nad jejich mnohostranností se nejspíš nepozastavujeme. Tak nějak přirozeně víme, že některé se hodí víc na hranolky, jiné na kaši a na vánoční bramborový salát. Zapomeňte ale na varný typ A, B a C, jejich druhů existuje na tisíce! A právě v restauraci Brambory, jak Kouzlo obyčejné brambory. V restauraci na Pankráci hraje prim v krásné gastronomii

Opečená strouhanka, rejnočí křídlo i jahody s rebarborou – chřestové hody s Together přinesou netradiční chutě

Asparagus, špargl, nebo česky chřest? Ať už této ryze jarní zelenině říkáte jakkoli, rozhodně by neměla ve vašem jídelníčku chybět. Nejen pro své blahodárné účinky na vaše zdraví, ale především pro svou lahodnou chuť. Pokud si na jeho přípravu doma netroufáte, zajděte v následujících dnech do restaurace Brambory nebo Bruxxu na delikatesní chřestové menu, díky němuž ho budete moci Opečená strouhanka, rejnočí křídlo i jahody s rebarborou – chřestové hody s Together přinesou netradiční chutě

Mlsná poznámka

článek v časopise Květy
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/13rpyyUDsMfF8PsQDGi0uOD21i7ItHXJX/view

Velikonoce s chutěmi Together

cukrovinka velikonoční vájíčko

Chcete si letošní Velikonoce užít doslova dosyta? Pak vsaďte na sváteční nadílku podniků gastronomické skupiny Together. Ať už se během svátků od 15. do 18. dubna vydáte na celé menu, osladíte si procházku výtečným zákuskem, nebo si zpestříte den lehkou svačinkou, můžete očekávat chutě s jarním závanem i tradicí. Anebo můžete zůstat doma a nechat si vybrané Velikonoce s chutěmi Together

(Ne)zbytnosti: Kateřina Šantrochová

zajímavá místnost plných věcí

Na Novém Světě, na dohled od Pražského hradu, míchá osobité vůně, jako kdyby psala symfonii. Ostatně studovala hudební skladbu, a když mluví o výrobě parfémů na míru, používá termíny kompozice či tóny. Vůně ji vždy fascinovaly, jako samouk je začala kombinovat a před třemi lety založila značku Scent Roche. Její flakony a vonné vázy z ručně foukaného skla podle návrhu Elišky Monsportové mají uzávěr z opáleného (Ne)zbytnosti: Kateřina Šantrochová

Věnečkový butik, jarní koktejlový vánek a Itálie v Krkonošské aneb kombinace, kterým neodoláte

pizza a salát na stole

Do jakých podniků nás zavál čerstvý jarní vítr? Třeba tam, kde se servírují barevné věnečky. Pak také na místo, které vábí svými koktejly. A v neposlední řadě do nefalšované italské restaurace na Krkonošské ulici. Poznejte s námi další krásy české gastronomické scény v novém, jubilejním vydání newsletteru Deli. 4pokoje + BKN Čerstvý jarní vítr zavál do Věnečkový butik, jarní koktejlový vánek a Itálie v Krkonošské aneb kombinace, kterým neodoláte