Bruxx

„Počítáme s tím, že zavíračkou v deset hodin to nekončí,“ říká šéf sítě gastroskupiny Together

Belgická restaurace Bruxx

David Petřík společně s Viktorem Kaplanem stojí za gastroskupinou Together. Mají pod sebou 11 podniků, které jim za normální situace generují půlmiliardový obrat. Mezi ty nejviditelnější patří asijská Sia, belgická restaurace Bruxx, na česká jídla zaměřený Vinohradský Parlament, dvojice cukráren nesoucích jméno šéfcukráře Lukáše Skály nebo cateringová firma Foodway. Na první pohled skvěle našlápnutý byznys, jenže „Počítáme s tím, že zavíračkou v deset hodin to nekončí,“ říká šéf sítě gastroskupiny Together

Dřívější zavíračka? Ty pozdní hodiny jsou stěžejní, lamentují pražští hospodští

Mnoho restaurací musí zavírat do 22. hodin

Zkrácení otvírací doby hospod je problém a budeme tratit na tržbách, shodují se pracovníci pražských restaurací oslovení Novinkami. Opaření začalo platit ve čtvrtek, restaurace a bary, které dosud musely zavřít do půlnoci, tak nyní musí učinit do 22 hodin. Opatření by mělo platit dva týdny. „Budeme muset zavřít dříve, je to pro nás dost velký problém,” okomentoval Dřívější zavíračka? Ty pozdní hodiny jsou stěžejní, lamentují pražští hospodští

K zelenině se člověk musí chovat uctivě – Oldřich Matoušek

Sous-chef Oldřich Matoušek

Miluji zahradničení a zahrada je můj palác, kde se rodí ty  nejlepší nápady. Vedle okrasné zahrady, do níž jsem si  chodil odpočinout a vyčistit si hlavu, jsem propadl pěstování  zeleniny a s nadšením každý rok sleduji svou rostoucí úrodu.  A protože jsem zastánce kreativní, lehké a barevné kuchyně, stejně to vypadá i na zahradě. Nespokojím se s běžnými odrůdami, a tak  u mě K zelenině se člověk musí chovat uctivě – Oldřich Matoušek

Slávky Bruxx

Slávky Bruxx

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma. Ingredience: Porce pro 2 osoby: 1 kg čerstvých slávek 50 g karotky 30 g uzené slaniny 30 g másla 150 ml Slávky Bruxx

Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Pražská restaurace Bruxx je proslulá především čerstvými slávkami, ale na menu najdete i jiné mořské plody. Sous-chef Oldřich Matoušek se s námi podělil o recept na přípravu čerstvých kalamár. Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána! SUROVINY (4 PORCE) čerstvé kalamáry 800 g pórek 300 g česnek 50 g zeleninový vývar 300 ml Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

TENTO MĚSÍC SE TĚŠÍME

Příprava pokrmu z mušlí

Úspěšný food festival Prague Mussel Week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. září vrátí ve druhém ročníku. To nám všem, co milujeme dary moře, činí obzvláštní potěšení. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci TENTO MĚSÍC SE TĚŠÍME

Ponořte se do moře chutí.

Ponořte se do moře chutí.

Úspěšný food festival Prague mussel week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. 9. vrátí ve druhém ročníku. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci vychutnat ve více než 30 restauracích, včetně pražských špiček na přípravu Ponořte se do moře chutí.

Together a AnonymouS třikrát společně

Together uspořádala několik eventů

Gastronomická skupina Together, pod jejíž křídla patří například restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský Parlament, bistra Sisters a cukrárny Cukrář Skála, na sklonku léta spojila síly s barem AnonymouS a společně uspořádaly tři eventy zasvěcené dobrému jídlu a koktejlům. První akce se uskutečnila v restauraci Sia, která je vyhlášená asijskými pokrmy připravovanými týmem šéfkuchaře Jiřího Štifta. Barmani z AnonymouS zde hostům představili tři Together a AnonymouS třikrát společně

Týden mušlí letos přesáhne hranice metropole

Prague mussel week

Na čtvrtý zářijový týden je naplánován druhý ročník festivalu Prague mussel week, který prostřednictvím několika desítek restaurací nabízí zvýhodněná mušlová menu. Navzdory názvu do něj nejsou zapojeny výhradně pražské podniky. Cílem festivalu Prague mussel week, jenž se letos koná teprve podruhé, je ukázat, že si mušle nezaslouží nálepku luxusního a nedostupného zboží a že naopak mohou být chuťově výbornou, nutričně Týden mušlí letos přesáhne hranice metropole

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.