Sia restaurant

Michelinská hvězda nám za to nestojí, říká majitel skupiny restaurací Together David Petřík

Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.

Bylo by fajn ji mít, ale náš cíl to určitě není, říká o Michelinské hvězdě jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.  „Neříkám, že nás Michelin vůbec nezajímá, ale není to náš cíl. Vždy se budeme soustředit – a vždycky jsme to říkali naprosto otevřeně – na vydělávání peněz,“ tvrdí podnikatel v rozhovoru, který vznikal ještě Michelinská hvězda nám za to nestojí, říká majitel skupiny restaurací Together David Petřík

Tipy na gastro, kulturu i módu v době karantény

výdejové okénko s jídlem

Společná pomoc potřebným i sladší izolace Ani v této nelehké době nezapomíná Together na své příznivce a připravuje pro ně co nejlepší, posilňující a zdravá jídla take away. Jídla objednávejte ideálně telefonicky, aby byla hned připravená a nemuseli jste čekat před restauracemi. Například u Cukráře Skály ví, že nejúčinnějším bojem proti trudomyslnosti je poctivý zákusek, Tipy na gastro, kulturu i módu v době karantény

Lidé už začali šetřit, den ode dne je to slabší, říká manažer. Situace českých hospod začíná být kritická

BISTRO RESTAURACE OMAM V LIBERCI NABÍZÍ JÍDLO SLOŽKÁM IZS ZDARMA.

Koronavirus výrazně ovlivňuje životy Čechů a zcela převrací i trh práce. Opatření, která mají zabránit masivnímu šíření nákazy, se mnohých profesí dotýkají existenčně. Jako jedny z prvních přišly na řadu gastronomické služby. Restaurace se snaží zachovat chod alespoň rozvozem jídel či prodejem z okének. To je ale při životě neudrží, shodují se zástupci třech českých provozoven. Dopady jsou Lidé už začali šetřit, den ode dne je to slabší, říká manažer. Situace českých hospod začíná být kritická

Pohlreich, Karpíšek, Punčochář a spol. píšou Babišovi: Jsme ve vážném ohrožení

Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je Pohlreich, Karpíšek, Punčochář a spol. píšou Babišovi: Jsme ve vážném ohrožení

Gastronomický koncept Manifesto otevře. Zavedl přísná hygienická opatření

Gastronomický koncept Manifesto

Manifesto plánuje otevřít v Praze na Florenci v pátek a na Smíchově v sobotu. Zakladatel Manifesta Martin Barry nařídil zvláštní opatření k prevenci koronaviru již během příprav. “V minulých týdnech jsme upravili provozní protokol a proškolili personál. S ohledem na opatření jsme velmi pečlivě zvažovali všechny okolnosti a detaily oficiálních výroků členů vlády,” uvedl Barry. Naší zásadou je zachovat klid a chovat se zodpovědně. Gastronomický koncept Manifesto otevře. Zavedl přísná hygienická opatření

První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Tradiční potraviny používané v podniku Vladimíra Suchého.

Vodičkova 19. Na téhle adrese kdysi stávala první čínská restaurace v Praze. Hosté v ní v dobách tuhé totality mohli ochutnat kung-pao, ale i polévku z vlaštovčích hnízd. Deset let v ní působil kuchař Vladimír Suchý, podle jehož receptů v rámci speciální akce trvající do 1. března vaří pražská restaurace Sia. Při téhle příležitosti Suchý zavzpomínal na dobu legendárního podniku, kde První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Kam na nejlepší sushi v Praze?

Příprava sushi v restauraci Ginza running sushi

Ať už jste milovník Asijské kuchyně nebo jen ujíždíte na sushi, tenhle článek je jak dělaný pro vás. Většina lidí má oblíbený podnik, do kterého chodí stále dokola. Co zkusit něco nového? Přinášíme vám pár typů na nejlepší podniky, kde sushi musíte ochutnat! Sia restaurant Asijská restaurace, která patří pod řetězec Together. Její zvláštností je Kam na nejlepší sushi v Praze?

Svůj život zasvětil čínským pokrmům

Lucie Fialová Švejžužu, kung pao, kantonské závitky s masovou náplní nebo zelný salát přesně tak, jak je před lety nabízela proslulá čínská restaurace ve Vodičkově ulici, bude příští týden servírovat asijská Sia ve Šporkovském paláci. K plotně se vedle šéfkuchaře Jiřího Štifta postaví Vladimír Suchý, který v první čínské restauraci v Česku a druhé v Evropě vařil v letech 1977 až Svůj život zasvětil čínským pokrmům

Kung Pao a švejžužu revival

Tradiční čínské Kung Pao a švejžužu

Je mezi našimi čtenáři někdo, kdo pamatuje legendární čínskou restauraci, která stála dlouhá léta na adrese Vodičkova 19? Chodili do ní všichni, rodiny při speciálních příležitostech, předrevoluční byznysmeni na pracovní schůzky a také slavné osobnosti, Karla Gotta či Miloše Formana nevyjímaje. Vladimír Suchý, který ve „Vodičkovce“ dlouhá léta vařil, nyní kývnul na spolupráci s šéfkuchařem restaurace Sia Kung Pao a švejžužu revival