Ocenění kvality pečetí se Zlatými lvy bylo rozdáno. Celkový počet restaurací oceněných pro sezónu 2021 je 93. Tři, dva a jeden Zlatý lev reprezentují výjimečnou kvalitu služeb a jsou zárukou zážitku pro hosty oceněných restaurací. Zlatí lvi jsou udělováni každoročně na základě hodnocení inspektorů projektu Nejlepší restaurace, který realizuje nakladatelství a vydavatelství TopLife Czech. Významní partneři garantují … Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy
Šéfkuchař Jan Pípal díky angažmá v Sazka Aréně (dnešní O2 Aréna) ví, jaké to je vařit i pro téměř dvacet tisíc lidí. „Pouhé“ tisícovky strávníků se tak nezalekne, jak sám říká v nové epizodě podcastu Chef Arena. „Je to pro mě vlastně málo. Jde jen o to, jak si to člověk zorganizuje a jaký má na to prostor,“ vysvětluje … Vařit pro tisíc lidí je vlastně málo. Přeučit se na hospodského kuchaře bylo krušné, říká Pípal
Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal … Chobotnice nebo syrový mořský vlk – zahajte léto jako opravdoví gurmáni
Aktuální situace nedovoluje ani návštěvy fitness center, ani oblíbených restaurací či barů. A tak máte dvě možnosti – buď pověsit sport a dobrou gastronomii na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě a podporovat podniky, v nichž vám chutnalo. Nevzdávejte se proto věcí, které vás dělají šťastnými, jen proto, že je tu další vlna lockdownu. Sociální kontakt, pobyt na … Kvůli neustupující pandemii koronaviru zkusme využít domácí wellness
VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září … Kbelští podnikatelé
Zhruba před týdnem sedělo v nově otevřené Prosekárně na Petrském náměstí v Praze, kde dřevěné stoly ještě voní novotou, několik párů nad skleničkou italského šumivého vína. Teď smí podnik fungovat jen jako prodejna a z příkazu vlády s cílem omezit šíření koronaviru to tak zůstane prozatím do 3. listopadu. Majitel sítě pěti vinných barů a velkoobchodu s proseccem Michal Štěpánek ale … Prosecco v krvi
Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno … Technologie pomáhají gastronomii přežít
Lutyšské koule Sous chef Bruxx – Oldřich Matoušek Ingedience: 400 g telecí plece 200 g vepřová plec 200 g Cibule 100 g oleje 200 g černého piva 100 g povidel 200 g masové šťávy 20 g tymiánu 100 g vinného červeného octa 100 g hnědého cukru sůl, pepř plocholistá petržel Postup Na oleji orestujeme do … Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete