Sia restaurant

Chuť pepře je závislá na velikosti a barvě. Ten nejlepší se hnojí netopýřím a kravím trusem

Kampotský pepř

Do Kambodži přijeli poprvé jako turisté, ale zemi si zamilovali a často se vraceli. Dlouho přemýšleli, jak se zemí spojit život i práci a jak zlepšit životní podmínky místních. A výsledek? David Pavel a Klára Dohnalová vozí do Česka pravý kampotský pepř a podporují malé farmáře. Daří se jim to? A jak se určuje kvalita Chuť pepře je závislá na velikosti a barvě. Ten nejlepší se hnojí netopýřím a kravím trusem

Podzimní gastrotipy

zákusek

Podzimní gastro tipy: fermentované maso, večeře nad Prahou a ryby na všechny způsoby Chorofyl na talíři, večeře 50 metrů nad Prahou, ale také houby, dýně a nově otevřené chráněné bistro v centru města. I během blížícího se podzimu se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce. Podzimní gastrotipy

...

pivní tanky

Červený jelen přichází a plzeň čepuje z největšího pivního tanku na světě Přes tři patra, tedy téměř 30 metrů, se rozpíná největší tanková věž v Česku, v Evropě a kdoví – možná i na světě. Od tohoto týdne se v celé své měděné kráse leskne mezi přízemím a druhým suterénem Šporkovského paláce v centru Prahy. Tucet tanků,

Together: Kvalitu musíme zachovat za každou cenu

David Petřík

Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy Together: Kvalitu musíme zachovat za každou cenu

Objev to nejlepší z Prahy

krásně zdobené chlebíčky

Sisters Bistro sídlí uprostřed Prahy v ulici Dlouhá, ve které najdete ty nejlepší pražské pochoutky. Zdejší chlebíčky, které jsou zdravé, a co do chuti i vzhledu bezesporu moderní, si můžete objednat také v e-shopu. Balíčky plné voňavých chlebíčků rozváží po celé Praze a blízkém okolí. Tvůrcem zdejších sezónních chlebíčků je Vladimír Čech, který svou legendární Objev to nejlepší z Prahy

...

kuchař Shajan Thokar

Shajan Thokar pochází z Nepálu a jeho životním snem bylo stát se kuchařem v Evropě. Před osmi měsíci se mu to povedlo i přesto, že během cesty za snem musel dělat hodně různorodých prací, od uklízení v hotelu až po vysokohorského průvodce. Ahoj Shajane, jak ti mám správně říkat? Ahoj, moje přezdívka je Chan, jako Jackie Chan! Co předcházelo tomu, že

Ochutnali jsme: Mexické tacos, Vietnam & pho, extra chlebíček i jídlo, co má smysl

foto nové podniky

Pokud už máte letos po dovolených, nesmutněte, poradíme vám, kde se dá exotika (alespoň ta gastronomická) objevovat i v Praze. Ochutnáte pravé mexické tacos i vietnamské Pho. Pokud dáváte přednost české klasice, zavedeme vás na vytuněné chlebíčky. A máte-li proste jen chuť na jídlo, které má smysl a je fresh, je tu pro vás zbrusu nová restaurace v Karlíně. Ochutnali jsme: Mexické tacos, Vietnam & pho, extra chlebíček i jídlo, co má smysl

Together rozšiřuje své aktivity, chystá i vlastní pivovar

chlebíčky na prkénku

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok Together rozšiřuje své aktivity, chystá i vlastní pivovar

...

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters.

...

Ájurvédská večeře, open air koncert nebo PragoVespa! Poslední týden před letním slunovratem zkuste zahájit v trošku filozofickém duchu, zajděte si na netradiční večeři, kde se dozvíte něco o životě skrze ájurvédskou kuchyni, a pak třeba na přednášku věnovanou zodpovědnému turismu. Co zkusit tohle léto cestovat zodpovědně, tedy tak, abychom vytvářeli pozitivní změnu v životech lidí,

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.