Sia restaurant

Filipínská kuchyně: Turisté nejvíc milují boodle fight. Jídlo na banánových listech rukama pro všechny

filipínské jídlo

Filipínská kuchyně je chutný mix španělských, asijských, amerických i dalších vlivů. Tisíce ostrovů této asijské země hodují v rytmu originálního mixu kulinárních stylů, který je považován za kolébku fusion kuchyně. Koloniální historie této jihoasijské ostrovní země je přepestrá, což se zcela samozřejmě otisklo také do gastronomie. Kuchařky Jelyn Gato a Daisy Malana, které jsou původem Filipínská kuchyně: Turisté nejvíc milují boodle fight. Jídlo na banánových listech rukama pro všechny

Síla welcome drinku. Co dostane hosty hned u vchodu a zajistí úspěch akce?

Nanuk, edible stones, drink s lanýžovým popcornem nebo drink v sáčku na krevní plazmu. I tak může vypadat welcome drink. Jeho role se rapidně změnila a dnes rozhoduje o tom, zda bude akce úspěšná, či nikoli. Welcome drink toho dokáže hodně. Umí navodit příjemnou atmosféru, získat si účastníky a od začátku je vtáhnout rovnou do dění. Aktuální trendy ukazují, že se z něho Síla welcome drinku. Co dostane hosty hned u vchodu a zajistí úspěch akce?

Radek Kašpárek: Šlápl jsem na brzdu, jinak bych vyhořel

Radek Kašpárek

  Jak to chodí v restauraci, která je vyznamenaná prestižní michelinskou hvězdou? Kde hledá inspiraci, jak relaxuje a co plánuje do budoucna? Ptáme se hvězdného šéfkuchaře. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů pochází z Ostravy. V Praze se poprvé výrazně prosadil v restauraci Coda na Malé Straně, později měl několik let na starost kurzy ve vyhlášeném kuchařském studiu Ola Kala na pražských Radek Kašpárek: Šlápl jsem na brzdu, jinak bych vyhořel

The Artisan

The Artisan interiér restaurace

Restaurace The Artisan je situovaná v přízemí pražského hotelu Marriott. Otevřela předloni po rozsáhlé rekonstrukci hotelu a nahradila původní Midtown Grill. S novým konceptem a jménem přispívá podnik k silně gastronomickému rázu ulice V Celnici, kde se kromě něj nachází také Sia, Červený jelen a La Gare. Na rozdíl od ostatních zmíněných můžete v The Artisanu strávit celý den, od snídaně až po závěrečný The Artisan

Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

brambory, banány a další ingredience na stole

V České republice trpí cukrovkou skoro milion lidí. Již dávno se nejedná o nemoc obézních a starých, ale čím dál tím častěji se objevuje i u dětí a dospělých, kteří dodržují zdravý životní styl. Dávat si pozor na potraviny, které jednoduše rozbouří cukr v těle, může být někdy oříšek. Hlídat se překvapivě musí i některé Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

brambory, banány a další ingredience na stole

V České republice trpí cukrovkou skoro milion lidí. Již dávno se nejedná o nemoc obézních a starých, ale čím dál tím častěji se objevuje i u dětí a dospělých, kteří dodržují zdravý životní styl. Dávat si pozor na potraviny, které jednoduše rozbouří cukr v těle, může být někdy oříšek. Hlídat se překvapivě musí i některé základní suroviny běžného jídelníčku. Udržování Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

V Česku jsem musela dokazovat, že nejsem křehká holčička, říká nová šéfkuchařka Alcronu Hromková

Eliška Hromková šéfkuchařka

Během studií se rozhodla pověsit možnou kariéru architekty na hřebík a začala vařit. A po michelinských zkušenostech začala šéfovat Alcronu. Vznešené secesní prostory restaurace Alcron, umístěné ve stejnojmenném hotelu, už od třicátých let minulého století lákaly na vytříbené gastronomické zážitky. Po převratu zdejší kuchyni šéfovali například Pavel Býček, Jakub Černý, Jiří Štift, Lukáš Hlaváček nebo V Česku jsem musela dokazovat, že nejsem křehká holčička, říká nová šéfkuchařka Alcronu Hromková

Zachraňte jídlo, které je až příliš pikantní. Pomůže vám těchto 5 triků

Někdy se zkrátka ruka utrhne. Pokud je to při dochucování pokrmu pálivým kořením, může to pokazit celé jídlo. Přinášíme vám 5 elegantních triků, jak takové jídlo zachránit. Pokud je pokrm až příliš pálivý a i největší rodinný milovník chilli přiznává, že by pálivosti ubral, zůstaňte v klidu. Jídlo rozhodně nevyhazujte. Pálivosti uberete těmito jednoduchými fígly. Zachraňte jídlo, které je až příliš pikantní. Pomůže vám těchto 5 triků

S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

graf

Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie