Sia restaurant

Šunku, morek a šneky od finalistů Masterchefa hodnotily špičky z oboru

Buřty na pivu

Pražská šunka je pojem, podobně jako řezník Kšána. K tomu si představte prostor mezi Mánesovým mostem a Rudolfinem, tedy malebné Alšovo nábřeží v Praze. A osm finalistů Masterchefa Česko 2022, před nimiž stojí další venkovní výzva, tentokrát v kulisách matičky stověžaté. Zdaleka ne všichni finalisté jsou Pražáci, i když tři se mezi nimi najdou. A když se při v úterý odvysílané Šunku, morek a šneky od finalistů Masterchefa hodnotily špičky z oboru

Mám rád riskantní investice. Peníze nějak vyděláme vždy, tak ať to stojí za to, říká Petr Andrýsek

Petr Andrýsek

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje ty, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v Mám rád riskantní investice. Peníze nějak vyděláme vždy, tak ať to stojí za to, říká Petr Andrýsek

Paňdžábské rýžové firni s jablky a ořechy podle restaurace Sia

asijské jídlo naservírované na stole

V pražské restauraci Sia můžete vyzkoušet autentickou indickou kuchyni a pokrmy, které ještě neznáte. Šéfkuchař Jiří Štift se s námi podělil o recept na sladkou rýžovou kaši, kterou můžete připravit jako netradiční dezert. Suroviny rýže basmati 4 lžíce voda (k namočení rýže) kokosové mléko 1 litr cukr krupice 100 g kardamom (mletý) 1/2 lžičky šafrán kešu jablka granátové jablko máta Postup Paňdžábské rýžové firni s jablky a ořechy podle restaurace Sia

“Chcete-li být vegetariáni a netrpět hlady, tak jedině v Indii,” říká Jiří Štift a zve na indické dny v Sia

Indická kuchyně, to je samá zelenina. Jestli si tohle myslíte, tak v restauraci Sia vás během dnů indické gastronomie od poloviny do konce září vyvedou z omylu. Na menu ale nebude jen tradiční máslové kuře nebo šťavnatý předkrm ze sýru paneer. Tým šéfkuchaře Jiřího Štifta vám naservíruje takovou Indii, jakou nikde jinde nezažijete. Voňavou po “Chcete-li být vegetariáni a netrpět hlady, tak jedině v Indii,” říká Jiří Štift a zve na indické dny v Sia

Po probuzení nechci brát telefon do ruky. Ale zatím jsem se k tomu nedopracoval, říká Lukáš Janoušek

Lukáš Janoušek

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili. Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Ty přibližuje v netradičním světle a dává nahlédnout pod pokličku jejich kariérních úspěchů. Proč Karlínských? Po probuzení nechci brát telefon do ruky. Ale zatím jsem se k tomu nedopracoval, říká Lukáš Janoušek

Vaření podle horoskopu: Blíženci experimentují, Váhy jsou tradiční a Panny praktické

žena koukající do kuchařky v kuchyni

Zjistěte, která znamení zvěrokruhu vaří ty nejlepší kulinářské perly podle receptů, a kdo naopak rád experimentuje a ingredience používá, jak se říká, od oka. A máme pro vás také něco navíc! Víte, s kterým známým kuchařem sdílíte horoskop? Jste snad Beran jako Zdeněk Pohlreich, nebo Kozoroh jako Filip Sajler? Patříte mezi znamení zvěrokruhu, která jsou spíše konzervativní a nedají se Vaření podle horoskopu: Blíženci experimentují, Váhy jsou tradiční a Panny praktické

Při cestách do Kambodži máme stejné pocity jako u sledování filmů Tima Burtona, říká Klára Dohnalová

zakladatelé Pepper Field

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili. Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje osobnosti, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v netradičním světle a dává nahlédnout pod pokličku Při cestách do Kambodži máme stejné pocity jako u sledování filmů Tima Burtona, říká Klára Dohnalová

Tipy na restaurace v Praze, kde zažiješ gurmánský zážitek i během oběda

Zahrádka restaurace Sia

Čeká tě důležitá pracovní schůzka nebo si chceš jen zpříjemnit den skvělým obědem v podniku, ve kterém zažiješ i gastronomický zážitek? Připravili jsme pro tebe tipy na restaurace v Praze, kde mají polední menu vychytané do posledního detailu. Jídlo je zde připravené z kvalitních surovin, vyvážené, skvěle chutná a zároveň je i pastvou pro oči. Perfektní servis zaručí, že se Tipy na restaurace v Praze, kde zažiješ gurmánský zážitek i během oběda

Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together

David Petřík

Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku. David Petřík se v oboru gastronomie pohybuje téměř tři dekády. Začínal jako kuchař, dnes společně s Viktorem Kaplanem vlastní jednu z největších českých gastroskupin Together. Pod tu v současné době patří Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together